Aluminium afvoerbuizen

In harmonie met uw gevel

Aluminium afvoerbuizen voor regenwaterafvoer kunnen kleur toevoegen aan uw gevel of net niet. De keuze is aan u.

Eindelijk kunt u afstappen van de traditionele zinken of koperen afvoerbuis aan uw gevel. Aluminium afvoerbuizen zijn namelijk verkrijgbaar in diverse kleuren. U kunt dus kiezen voor de kleur van uw gevel of de buis juist accentueren met een moderne tint.

De afvoerbuizen zijn ofwel vervaardigd uit voorgelakte 0,7mm aluminium banden hebben dezelfde kwaliteit en kleur als de goten, of worden gepoederlakt in het RAL-kleur van uw keuze.

De aluminium afvoerbuizen zijn niet naadloos, maar zijn buizen van 3m met een mof of voorzien van een vernauwing. De verschillende delen worden in elkaar geschoven en er komt opnieuw geen laswerk bij kijken. De bijhorende bochten zijn conisch en schuiven ook in de afvoerbuis. Ook hier worden de bochten niet vast gelast aan de afvoerbuis.

Ronde of vierkante regenwaterafvoeren

De ronde hemelwaterafvoer van 0.7mm is verkrijgbaar in diameter 80, 100 en 120 mm.
Voor de vierkante aluminium afvoerbuizen kunt u kiezen tussen 80×80 en 100×100 mm.

Aluminium afvoeren van 2mm of dikker zijn ook verkrijgbaar. Dit zijn dikwandige aluminium afvoeren en worden altijd gepoederlakt in het RAL-kleur van uw keuze. Deze zijn leverbaar in diameter 80 en 100 mm, in het vierkant 80×80 en 100×100 mm. Andere maten en diktes op aanvraag.

Bevestiging voor afvoerbuizen

De bevestigingsbeugels, zowel rond als vierkant, zijn openschroevende beugels, gegalvaniseerd en voorzien van poederlak in de kleur van de afvoerbuis.

Het achterste gedeelte wordt in de muur bevestigd met pvc-pluggen en draadschroeven of met slagschroeven. Het voorste gedeelte wordt op het achterste geschroefd nadat de buis ertussen werd geplaatst. Alle schroeven zijn roestvrij (inox).

Verder op de pagina vindt u alle info over de mogelijkheden en technische gegevens van onze aluminium afvoerbuizen.
Hebt u een vraag, wenst u meer info of een vrijblijvende offerte? Contacteer ons en wij helpen u graag verder!

Modellen 

Elke woning heeft nood aan een goedwerkende regenpijp, ook wel regenwaterafvoer of hemelwaterafvoer genoemd. De regenpijp voert het regenwater van uw dak naar de riolering.

Hip kunnen we een regenpijp niet noemen, maar sta toch even stil bij de keuze er van. Uw regenpijpen maken namelijk deel uit van uw gevel. U kan ze enerzijds laten opgaan in de kleur van uw gevel of anderzijds kan uw regenpijp een eyecatcher worden!

Bij Alustar vindt u ronde regenpijpen (dia 80 mm en 100 mm) en vierkante regenpijpen (80 x 80 mm en 100 x 100 mm), dunwandige (0.7 mm) en dikwandige (2 mm of meer).

Vindt u uw kleurkeuze niet terug in ons standaard pallet van de voorgelakte afvoeren dan kunnen wij voor u gepoederlakte hemelwaterafvoeren leveren of monteren in het gewenste RAL-kleur en glansgraad.

Uiteraard zijn alle accessoires en bochten in hetzelfde kleur verkrijgbaar.

Hieronder krijgt u een overzicht van alle mogelijkheden qua vorm, kleuren en afwerkingen. Hebt u vragen of wenst u meer info, twijfel dan zeker niet om ons vrijblijvend te contacteren!

Rond of vierkant

Onze ronde regenwaterafvoeren, dunwandig, zijn 3m lang en zijn beschikbaar in

  • Dia 80 mm
  • Dia 100 mm
  • Dia 120 mm.

Onze vierkante afvoeren, dunwandig,  zijn 3 m lang en verkrijgbaar in

  • 80 x 80 mm
  • 100 x 100 mm.

Voor meer informatie download onze productfiches:
Poedergelakte aluminium afvoerbuizen dunwandig  

Poedergelakte Alu Afvoerbuizen dikwandig  

Voorgelakte Alu Afvoerbuizen dunwandig  

Uw afvoerbuis in uw favoriete kleur? Het kan!

Kleuropties

Alle modellen zijn in poederlak beschikbaar in ieder RAL-kleur. Deze worden dan op uw vraag in de door u gewenste kleur gelakt door een externe firma.

De voorgelakte aluminium afvoeren worden geprofileerd in ons magazijn uit hetzelfde materiaal als de dakgoten.

Standard kleuren, beschikbaar in diameter 80 mm,  diameter 100 mm, vierkant 80×80 mm en vierkant
100×100 mm:

  • Antracietgrijs RAL7016, Platinagrijs RAL7036 , Crèmewit RAL9001, Zwart RAL9005, Zilvergrijs RAL9006, Aluminium Grijs RAL9007, ARS WIT, Bronskleur ARS87, Bruin RAL8017 (deze laatste kleur  is niet beschikbaar in vierkant 100 x 100 mm)

Niet-standard kleuren, beschikbaar in diameter 80, diameter 100 en vierkant 80x80mm, op aanvraag:

  • Roodbruin RAL8012, Geelgroen RAL6018, Dennengroen RAL6009, Mosgroen RAL6005, Hemelsblauw RAL5015, Gentiaanblauw RAL5010, Vuurrood RAL3000, Colzageel RAL1021, Licht ivoor RAL1015

Geanodiseerde afvoeren en hulpstukken

Met onze “Anodic Collection” kunnen wij afvoeren en hulpstukken aanbieden voor uw aluminium dakgoten met het uiterlijk en de kleurschakeringen van standaard geanodiseerde materialen, al de voordelen van een poederlak krijgt u er bovenop!
(voor meer info over anodiseren – klik door)

Contacteer ons voor meer info.

 

Voorgelakte of gepoederlakte afvoerbuizen

Onze voorgelakte afvoerenpijpen worden geprofileerd in ons magazijn uit voorgelakte aluminium band met een gefelste naad en dit op lengtes van 3 m. De ronde afvoeren worden voorzien van een mof, de vierkante krijgen een vernauwing aan de onderkant. In beide gevallen schuiven de hemelwaterafvoeren mooi in elkaar en komt er geen laswerk aan te pas bij de montage. We hebben verschillende kleuren beschikbaar.

De gepoederlakte hemelwaterafvoeren worden extern gelakt in het RAL-kleur van uw keuze. De brute aluminium afvoeren, zowel rond als vierkant, hebben een gelaste naad, zijn voorzien van een mof (verbindingsgreep die rondom afsluit) en verkrijgbaar op lengtes van 3m. Ook deze afvoeren schuiven mooi in elkaar en bij de montage hoeft er niet gelast te worden. Alle RAL-kleuren zijn mogelijk, indien beschikbaar in de lakkerij.

Dunwandige of dikwandige afvoerbuizen

De hemelwaterafvoeren die wij standard aanbieden zijn dunwandig of 0.7 mm dik en beschikbaar in zowel ronde (dia 80, 100 en 120 mm) als vierkante (80 x 80 mm en 100 x 100 mm) uitvoering. Dunwandige afvoerbuizen kunnen uit voorgelakte aluminium band geprofileerd worden of gepoederlakt in het RAL-kleur van uw keuze. Optioneel bieden wij een 2 mm-dikke stootbuis aan. Zo is het ondereinde van uw afvoerbuis stootvast en dit kan in dezelfde kleur als uw afvoerpijp worden uitgewerkt. Zo is het ondereinde van uw afvoerbuis stootvast en dit kan in dezelfde kleur als uw dakgoot worden uitgewerkt.

A.R.S. Alustar maakt ook dikwandige aluminium afvoeren, van 2 mm tot 5 mm dik, afhankelijk van de grootte van de afvoer, die hun toepassing vinden in project- en utiliteitsbouw zoals scholen, ziekenhuizen, publieke gebouwen, edm.

Extra opties voor uw afvoerbuis

Ook al is een afvoer geen ‘sexy’ product, wij bij Alustar zorgen ervoor dat u uw afvoer volledig kan personaliseren naar uw wens.

Naast de keuze in kleur, model en dun- of dikwandig kan u ook verschillende extra opties kiezen. Uiteraard worden ook deze in aluminium vervaardigd.

VRIJBLIJVENDE OFFERTE

DEVIS GRATUIT