Aluminium dakgoten

Bij de plaatsing van alle andere tradionele dakgoten worden meerdere losse gootstukken aan elkaar gezet. Hoe langer uw dakgoot, hoe meer laswerk en dus ook hoe meer risico’s op lekkende lasnaden. Aluminium dakgoten profileren wij op de volledige lengte. Dit betekent geen verbindingen en dus ook geen risico op lekkende naden.

Nog meer voordelen

Naast de afwezigheid van naden, hebben aluminium dakgoten nog een aantal belangrijke voordelen:

  • Uiterst duurzaam door corrosiebestendigheid
  • Onderhoudsarm
  • 100% recycleerbaar
  • goede prijs-kwaliteitverhouding
  • geschikt voor elke bouwstijl
  • verkrijgbaar in diverse kleuren

Aluminium vs traditioneel

Al deze eigenschappen maken dat aluminium de beste keuze is voor uw dakgoot. Zinken, koperen of kunststof dakgoten hebben las- of kitverbindingen die vroeg of laat tóch gaan lekken! Deze lasnaden oplappen is een terugkerende en dure aangelegenheid, die u nooit definitief verlost van het probleem.

Ontdek hieronder nog meer voordelen en mogelijkheden van aluminium dakgoten en laat u overtuigen.

Modellen

Strakke trapeziumvormige hanggoot (B343)

Een van de nieuwste modellen is de “Alustar Trapezium”. Deze aluminium dakgoot voldoet aan de meest moderne eisen van elke vormgever: strak en rechtlijnig!

Geen rustieke rondingen, maar rechte ononderbroken lijnen. Een montage met verborgen binnenbeugel en een extra profilering in de grond van de goot accentueren deze eigenschappen nog meer.

Dit type goot is een perfecte aanvulling op de traditionele modellen in het Alustar-gamma. De rechthoekige goot heeft een modern karakter en vormt een fraaie en naadloze afwerking van de dakvoet die past bij de uitstraling van de woning.

Rustieke dakgoot voor woningbouw (5″)

Het kleinste type, model 5″, met een bovenopening van 12,5 cm wordt voornamelijk toegepast in de woningbouw. Deze dakgoot heeft een rustieke vorm, maar wordt zowel in landelijke als uiterst moderne omgevingen toegepast. De goot heeft een afvoercapaciteit van 239 liter/minuut.

Rustieke alugoot voor woning- en industriebouw (6″)

Deze standaardmodellen worden gekenmerkt door een iets hogere rugzijde en een bredere bovenopening (15cm) dan het kleine, rustieke model dakgoot. Dit type wordt voornamelijk toegepast in de industriebouw, al oogt ze ook heel mooi bij woningen met een hoge dakstructuur of zware dakpankeuze. De afvoercapaciteit bedraagt 339liter/minuut.

Industriële hanggoot met rustieke touch (8″)

Deze hanggoot wordt in België dankzij haar grote afmetingen vooral toegepast in industriële omgevingen. Op de Nederlandse markt daarentegen doet deze dakgoot gemakkelijk haar intrede in de woningbouw.

De 8″ goot is ons breedste model met een bovenopening van 20cm en een grote afvoercapaciteit van 462 liter/minuut.

Bakgoot voor industriële toepassingen (B205)

Dit model is enkel verkrijgbaar op de Nederlandse markt en wordt daar gebruikt zowel voor woning- als industriebouw.
Deze goot kan enkel gemonteerd worden met buitenbeugels en is beschikbaar in 5 kleuren: RAL900-7036-7016-9007 en ARS WIT.

Alle info voor modellen 5″, 6″, 8″ en B 343.

Uw dakgoot in uw favoriete kleur? Dat kan!

Om uw dakgoot volledig te laten integreren in uw gebouw zijn onze dakgoten beschikbaar in 19 kleuren. 8 kleuren zijn standaard beschikbaar, 11 kleuren zijn op maat verkrijgbaar.

Enkel het industriële model 205 beperkt zicht tot 5 kleuren (wit mat en wit crème, aluminium grijs, grijs platine en grijs antraciet).

Bekijk de kleurenfiche en de mogelijkheden per model.

Uw dakgoot in uw favoriete kleur? Dat kan!

Om uw dakgoot volledig te laten integreren in uw gebouw zijn onze dakgoten beschikbaar in 19 kleuren. 8 kleuren zijn standaard beschikbaar, 11 kleuren zijn op maat verkrijgbaar.

Enkel het industriële model 205 beperkt zicht tot 5 kleuren (wit mat en wit crème, aluminium grijs, grijs platine en grijs antraciet).

Bekijk de kleurenfiche en de mogelijkheden per model.

Bevestiging met klassieke gootbeugel

Verborgen ophanging met hiddenhanger

Bevestigingswijzen

Onze aluminium dakgoten kunnen bevestigd worden met klassieke gootbeugel. Verkiest u een ophanging waarvan u de gootbeugels niet ziet, ga dan voor een naadloze aluminium dakgoot met binnenbeugel of hiddenhanger.

 

Bevestiging met klassieke gootbeugel

Net zoals iedere klassieke hanggoot wordt de Alustar goot gemonteerd met een gootbeugel. Dit is een warm gegalvaniseerde stalen beugel bekleed met een PVC-coating overeenkomstig het kleur van de dakgoot.

Er kan gewerkt worden met een staartbeugel die wordt bevestigd op de dakstructuur of met een renovatiebeugel die rechtstreeks bevestigd wordt op de boordplank. De gootbeugels worden altijd bevestigd met roestvrije schroeven.

In beide gevallen wordt de goot in de beugels gelegd en vastgeklemd met een montagelip aan voor- en rugzijde van de goot.

Deze traditionele bevestigingsmethode is toepasbaar op zowel industrie- als woningbouw, voor het B343, 5″, 6″ en 8″ model.

 

Verborgen ophanging met hiddenhanger

Het Alustar-systeem laat toe om te werken met een binnenbeugel of hiddenhanger. Dit is een aluminium beugel die in de kraal van de goot wordt vastgeklemd en over de rugzijde wordt geschoven. Goot en binnenbeugels worden door middel van roestvrije schroeven aan de boordplank bevestigd.

Dit unieke bevestigingssysteem is volledig roestvrij en enkel toepasbaar voor de aluminium dakgoot. Dit geeft de Alustar-dakgoot een zeer modern karakter met strakke lijn zonder onderbrekingen door lasnaad, koppelstuk of gootbeugel.

Deze bevestigingsmethode is opnieuw toepasbaar voor zowel woning- als industriebouw en dit voor alle modellen.

Speciale bevestigingen voor naadloze dakgoten

Voor industriële en agrarische gebouwen wordt er voornamelijk met een binnenbeugel gewerkt die bevestigd wordt op een boordplank of op een achterliggende houten keper.

Toch moet er dikwijls geopteerd worden voor een andere vorm van bevestiging en dit afhankelijk van de wand- en/of dakconstructie.

In geval er geen boordplank of keper beschikbaar is, kan de goot door middel van binnenbeugels met speciale schroeven voor dak- en wandbeplating rechtstreeks op de wandplaat vastgeschroefd worden. Toch wordt er aangeraden om een extra profiel te voorzien waaraan de goot kan bevestigd worden.

Wanneer de dakplaten, zij het nu staal of eterniet, te ver oversteken kan de goot niet aan een wandelement bevestigd worden. Deze kan wel op de dakplaat geklemd worden door middel van een klembeugel, waarbij de goot dan zowel op een boordplank als in een buitenbeugel kan gemonteerd worden. Een andere mogelijkheid is een geplooide aluminium beugel op maat in plaats van een klembeugel. Hierbij wordt bovenstaande principe behouden.

Bij Alustar gaan we steeds op zoek naar de beste oplossing voor uw project.

VRIJBLIJVENDE OFFERTE

DEVIS GRATUIT