Aluminium afvoerbuizen

In harmonie met uw gevel

Aluminium afvoerbuizen voor regenwaterafvoer kunnen kleur toevoegen aan uw gevel of net niet. De keuze is aan u.

Eindelijk kunt u afstappen van de traditionele zinken of koperen afvoerbuis aan uw gevel. Aluminium afvoerbuizen zijn namelijk verkrijgbaar in diverse kleuren. U kunt dus kiezen voor de kleur van uw gevel of de buis juist accentueren met een moderne tint.

De afvoerbuizen zijn ofwel vervaardigd uit voorgelakte 0,7mm aluminium band en hebben dezelfde kwaliteit en kleur als de goten, of worden gepoederlakt in het RAL-kleur van uw keuze.

De aluminium afvoerbuizen zijn niet naadloos, maar zijn buizen van 3m met een mof of voorzien van een vernauwing. De verschillende delen worden in elkaar geschoven en er komt opnieuw geen laswerk bij kijken. De bijhorende bochten zijn conisch en schuiven ook in de afvoerbuis. Ook hier worden de bochten niet vastgelast aan de afvoerbuis.

Ronde of vierkante regenwaterafvoeren

De ronde hemelwaterafvoer van 0.7mm is verkrijgbaar in diameter 80, 100 en 120 mm.
Voor de vierkante aluminium afvoerbuizen kunt u kiezen tussen 80x80 en 100x100 mm.

Aluminium afvoeren van 2mm of dikker zijn ook verkrijgbaar. Dit zijn dikwandige aluminium afvoeren en worden altijd gepoederlakt in het RAL-kleur van uw keuze. Deze zijn leverbaar in diamter 80 en 100 mm, in het vierkant 80x80 en 100x100 mm. Andere mate en diktes op aanvraag.

Bevestiging voor afvoerbuizen

De bevestigingsbeugels, zowel rond als vierkant, zijn openschroevende beugels, gegalvaniseerd en voorzien van poederlak in de kleur van de afvoerbuis. 

Het achterste gedeelte wordt in de muur bevestigd met pvc-pluggen en draadschroeven of met slagschroeven. Het voorste gedeelte wordt op het achterste geschroefd nadat de buis ertussen werd geplaatst. Alle schroeven zijn roestvrij (inox).

Vragen staat vrij

Wilt u meer weten over onze aluminium afvoerbuizen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan. Onze dealernetwerk staat voor u klaar, ook als het gaat om aluminium dakgoten en dakoversteken.

A.R.S. BVBA Nijverheidsstraat 3 8740 Pittem TEL: +32 (0)51 611 168 FAX: +32(0)51 612 846